Line.png
 

INTERIOR DESIGN & DECORATION
BERLIN  |  HOUSTON

Line2.png
 
Line.png

Maple Bough Court

This project was a complete remodel of a typical 1990’s Houston suburban area home. The kitchen had an odd shaped island and a layout that wasn’t conducive to entertaining or feeding a busy family. The living room felt cluttered even with built-in storage, the home didn’t have flow from one space to the next, and the master bath didn’t feel stately let alone relaxing. 

In the course of our design work, we completely re-worked the kitchen layout, designed new cabinetry for the kitchen, bathrooms, and living areas. The new great room layout provides a focal point in the fireplace and creates additional seating without moving walls. On the upper floor, we significantly remodeled all the bathrooms. The color palette was simplified and calmed by using a cool palette of grays, blues, and natural textures.

Our aesthetic goal for the project was to assemble a warm, casual, family-friendly palette of materials; linen, leather, natural wood and stone, cozy rugs, and vintage textiles. The reclaimed beam as a mantle and subtle grey walls create a strong graphic element which is balanced and echoed by more delicate textile patterns. 

PHOTOS BY JAMIE HOUSE